Kuchnia

CIASTA

Ciasto marchewkowe

Składniki:
- 1,5 szklanki startej marchwi
- 2 szklanki mąki
- 1,5 szklanki cukru
- 1 szklanka oliwy
- 4 jajka
- 1 łyżeczka sody
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- przyprawa do pierników lub cynamon
- aromat migdałowy

Wykonanie:
Utrzeć oliwę z cukrem. Wbijać do tego po jednym jajku, ciągle ucierając. Następnie dosypać mąkę, proszek, sodę i przyprawę do pierników. Ciągle mieszając, dodawać po łyżce marchwi. Na koniec dodać kilka kropel aromatu.

Ciasto przełożyć do blaszki wysypanej bułką tartą i piec w tempertaurze 180 stopni przez 40-60 min.

Smacznego :)

http://kuchennewzlotyiupadki.blox.pl/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation