Uroda

Odchudzanie

Dieta jogurtowa jest dietą lekką i zdrową, ponadto potrafi zaskoczyć nas niejednym. Potrawy z (na bazie) jogurtu i kefiru mają następujące właściwości:

Zawierają pełnowartościowe łatwo strawne białko, niezbędne do budowy komórek, wytwarzania enzymów i hormonów oraz prawidłowego przebiegu wielu życiowych funkcji organizmu.
Dostarczają witamin A. B1, B2 i niacynę [ODNOŚNIK], które regulują proces przemiany materii, wzmacniają układ nerwowy, podwyższają odporność organizmu i pomagają w przezwyciężeniu zmęczenia, rozdrażnienia, osłabienia koncentracji.
Są bogate w wapń, substancję mineralną konieczną do budowy kości i zębów u dzieci, a u dorosłych pełniącą wiele ważnych funkcji w organizmie, m.in. utrzymywanie równowagi masy kostnej.
Jogurt, kefir i inne napoje fermentowane to niskokaloryczne pożywienie, którym bez obaw można się delektować na przykład między posiłka
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation