Kuchnia

drugie dania

Musztardowa pierś z kurczaka przepis -

Składniki

ilość porcji: 4

1 łyżka oleju słonecznikowego
2 łyżki musztardy dijon
2 łyżki przecieru pomidorowego
1 łyżka cukru
szczypta chili
2 ząbki czosnku, wyciśnięte przez praskę
4 filety z piersi kurczaka
sól i pieprz do smaku
1 pęczek cebulki dymki
Sposób przygotowania

Przygotowanie: 5min. › Gotowanie: 20min. › Gotowe w: 25min.

Utrzeć olej słonecznikowy z musztardą dijon, przecierem pomidorowym, cukrem, chili i czosnkiem.
Zrobić na każdym filecie z piersi kurczaka 3 nacięcia. Włożyć do płytkiego naczynia żaroodpornego i obtoczyć z obu stron w sosie musztardowym. Doprawić solą i pieprzem.
Piec na średnio rozgrzanym grillu węglowym przez 15–20 minut, przewracać od czasu do czasu na drugą stronę i smarować olejem.
Razem z kurczakiem upiec cebule dymki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation