Kuchnia

Przygody w kuchni

Indyk z ananasem
Pomysł na smaczny obiad

Składniki:

2 łyżki jogurtu Danonis
1 mała sztuka pierś z indyka
4 liście kapusty włoskiej
1 mały ananas
1 łyżeczka sezamu
1 łyżeczka sosu ostrygowego
4 łyżki żurawiny
5 łyżeczek białego wina
2 łyżeczki miodu
szczypta pieprzu

Sposób przyrządzenia:

Indyka kroimy w cienkie plasterki i rozbijamy tak, aby można go było później swobodnie zwijać.
Kapustę i ananasa kroimy w cieniutkie paseczki, marynujemy kilka minut w sosie ostrygowym z dodatkiem sezamu. Następnie z farszu formujemy rulon, kładziemy na mięsie i zwijamy. Pieczemy lub obsmażamy, obtaczając wcześniej w mące ziemniaczanej.
Aby przygotować sos, miksujemy bądź rozgniatamy świeżą żurawinę, a następnie wlewamy ją do rondla i dodajemy miód, wino i delikatnie odparowujemy. Gotowe danie skrapiamy jogurtem Danonis zmieszanym z pieprzem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation