Kuchnia

PRZETWORY

Ogórki z curry

Składniki: 1 ½ kg ogórków 2 cebule Zalewa: 1 litr wody 1 ½ szklanki cukru 1 ½ szklanki octu 10% 1 ½ łyżki soli 3 łyżki curry Przyprawy: listki selera gorczyca
Sposób wykonania: Ogórki umyć, wysuszyć obrać ze skóry i pokroić w plastry. Wodę, cukier, ocet, sól i curry zagotować. Do gorącej zalewy wrzucić pokrojoną w półksiężyce cebulę. Zdjąć z ognia i ostudzić. Do każdego słoika włożyć po listku selera, trochę ziaren gorczycy i pokrojone w słupki ogórki. Ostudzoną zalewę wymieszać i zalać nią ogórki w słoikach. Pasteryzować 2 minuty. Składniki wystarczą na około 4 słoiki po 900 ml.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation