Kuchnia

Przekąski

Składniki na 8 ślimaków

Ciasto
6 jaj
Gałka muszkatołowa
1 pęczek posiekanej natki pietruszki
Sól
Tartego parmezanu 20 gr

Do środka:
3 plastry szynka
Ser 6 plasterków


Dekoracja

Marchewka
4 parówki

wykałaczka



Przygotowujemy omlet na ślimaki, wbijamy jaja do miski i roztrzepujemy widelcem, ddajemy gałkę muszkatołową, sól, posiekaną natkę pietruszki i tarty ser. Dobrze roztrzepać ciasto trzepaczką, wylać na blaszkę (30x23) wyłożoną papierem. Wkładamy do nagrzanego piekarnia, 180 stp. na 5-10 minut.

Wyciągamy nasz omlet, układamy na nim ser i szynkę i zwijamy jak na zdjęciach.

SMACZNEGO!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation