Kuchnia

Potrawy z kurczaka

Kurczak w sosie koperkowo-cytrynowym

Składniki:

pierś z kurczaka – podwójna mała
śmietana (najlepsza byłaby kremówka) – 3 łyżki
jogurt – 3 łyżki
woda- 3 łyżki
masło – 1 łyżka/łyżeczka
rosołek – 1/4 kostki ( lub vegeta)
skórka z cytryny
koperek – 3 łyżeczki
cukier – płaska łyżeczka
pieprz
sól
mąka 1 płaska łyżeczka

Przygotowani :

Z kurczaka przygotowujemy płaskie filety. Obsmażamy je krótko na łyżce oleju . W oddzielnym naczyniu mieszamy resztę składników najlepiej trzebaczką żeby z mąki tworzyły sie grudki. Wylewamy sos na patelnie z kurczakami i dusimy ok 15 minut pod przykryciem.Smacznego .
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation