Kuchnia

Smakowicie

Corn dog (8szt)

8 patyczków do szaszłyków
mąka pszenna 1 szkl
mąka kukurydziana 4/5 szkl
2 jajka
mleko 4/5 szkl
sól 1 łyżeczka
cukier 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżka
olej

Wymieszaj wszystkie suche składniki - mąkę pszenną, mąkę kukurydzianą, sól, cukier i proszek do pieczenia. Do wymieszanych suchych składników dodaj mleko i jajka - wymieszaj dokładnie do uzyskania jednolitej masy. Nadziej parówki na patyczki - na tyle głęboko, aby parówka nie łamała się oraz żeby wystawało nie mniej niż 5cm patyczka. W głębokim rondelku rozgrzej olej. Trzymając za patyczek zanurz parówki w cieście, a następnie smaż w oleju. Smaż każdą parówkę 5 min do osiągnięcia złotobrązowego koloru.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation