Design

Design

Spaghetti puttanesca

Składniki:

500 g spaghetti

6 łyżek oliwy z oliwek

500 g pomidorów (mogą być z puszki)

3 łyżki kaparów

1/2 szklanki czarnych oliwek bez pestek

3 posiekane ząbki czosnku

6 filecików anchovies

1 mała papryczka chili

2 łyżki czerwonego octu winnego

3 łyżki posiekanej świeżej bazylii

3 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki



Przygotuj sos: Pomidory pokrój w kostkę, oliwki, kapary i chili posiekaj.

Na głębokiej patelni na oliwie przesmaż posiekany czosnek, dodaj oliwki, kapary, chili i anchovies. Dolej ocet winny. Smaż mieszając około 2-3 minuty, aż ocet odparuje. Dodaj pomidory z zalewą, wymieszaj, zmniejsz ogień.

Ugotuj makaron al dente, odcedź i dodaj do sosu. Wymieszaj, dodaj bazylię i natkę pietruszki.

palcelizac.gazeta.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation