DIY - zrób to sam

do domu

Łosoś Smażony - Składniki:

Ok. 500 g łososia
ok. 5 łyżek masła
koperek suszony
pieprz
sól (najlepiej morska)

Łosoś Smażony - Sposób przygotowania:

Łosoś Smażony - Przepis - Słodka StronaŁososia porcjujemy, a następnie posypujemy odrobiną koperku, pieprzu i soli. Delikatnie wcieramy przyprawy w rybę. Masło topimy na patelni teflonowej. Łososia przekładamy na patelnię i smażymy na małym ogniu (skórą do dołu) do momentu, gdy 3/4 mięsa z różowego (surowego) stanie się bledsze (podsmażone). Mięso łososia jest bardzo delikatne i podczas smażenia wyraźnie widać "linie" po której możemy obserwować kiedy przestaje być surowe. Ryby nie należy przesmażyć, mięso ma być delikatne, jednak sprężyste i powinno lekko odchodzić od skóry.
Przewracamy łososia na drugą stronę i smażymy jeszcze przez ok. 2-3 minuty.
Gotowego podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci i ulubionymi sałatkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation