Kuchnia

smoothies

Składniki na 2- 3 osoby

1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
1 puszka mleka kokosowego
1 dojrzałe mango
1 dojrzały banan
4 daktyle (opcjonalnie)
sok z ½ cytryny
1/4 łyżeczki spiruliny/kurkumy (szczypta)
woda mineralna do uzyskania właściwej konsystencji (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Obierz mango i wytnij miąższ, oddzielając go od pestki, ścinając delikatnie nożem wzdłuż. Daktyle wydryluj i potnij w mniejsze kawałki. Obierz banana ze skórki i potnij w plasterki.

Dodaj wszystkie składniki do naczynia i zmiksuj na gładką masę koktajlową. Jeżeli konsystencja będzie zbyt gęsta dodaj trochę wody mineralnej i zmiksuj jeszcze raz.

Serwuj udekorowane ulubionymi owocami i świeżą miętą.

Na zdrowie!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation