Kuchnia

ŚNIADANIE

Bananowe-Sniadanie

Potrzebujesz

Babeczki

170 g cukru

1 jajko

60 ml oleju słonecznikowego

2 miękkie banany

100 g mąki pszennej

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

1/2 łyżeczki cynamonu





Topping

150 g twarogu sernikowego mielonego

3 łyżki cukru pudru

3 marakuje

2 łyżeczki soku z cytryny






Przygotowanie

Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Foremki wysmarować masłem.





Banany pokroić w kosteczkę. Jajko z cukrem ubić na jasną masę. Dodać olej i wymieszać. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i cynamonem oraz wymieszać na jednolitą masę. Dodać banany i ponownie wymieszać.





Masę bananową przełożyć do foremek, wsunąć do piekarnika i piec przez około 20 minut na złoty kolor lub sprawdzić wykałaczką czy ciasto się nie przylepia.





Topping

W misce wymieszać serek z cukrem i sokiem cytrynowym. Marakuje przeciąć na pół i łyżeczką wydobyć miąższ z pestkami, dodać do serka. Wymieszać.





Bananowe babaczki podawć na ciepło lub zimno z serkiem z marakują.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation