Kuchnia

Obiad

Składniki

4 placki tortilli
1 grillowana pierś z kurczaka
2 pomidory
8 listków sałaty
2 ogórki
100 g zielonych oliwek
2 korniszony
3 łyżki majonezu
3 łyżki jogurtu naturalnego
przyprawy: sól, pieprz
Pierś z kurczaka pokrój na małe kawałki. Korniszony zetrzyj na drobnej tarce i wymieszaj z majonezem i jogurtem. Dopraw solą i pieprzem. Pomidory i ogórki pokrój w kostkę. Placki tortilli posmaruj przegotowaną wodą i sparz na suchej teflonowej patelni. Poczekaj aż wystygną.

Każdy placek posmaruj porcją sosu majonezowego, nałóż po dwa listki sałaty, kurczaka, oliwki, pomidora i ogórka. Zwiń placki ciasno w ruloniki, zawiń w folię spożywczą i odstaw na 15 minut.

Po 15 minutach odwiń ruloniki z folii i pokrój na mniejsze porcje. Każdą porcję nadziej na wykałaczkę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation