Kuchnia

Kuchnia

Kuskus z warzywami i kurczakiem.

Potrzebujemy:
- szklanka kuskusu
- pierś z kurczaka
- 3-4 marchewki
- pół cukinii
- pół puszki kukurydzy
- trochę mrożonego groszku
- trochę papryki
- natka pietruszki
- przyprawa do kurczaka
- woda lub bulion (kostka) do kuskusu

Kuskus zalewamy wrzącą wodą lub bulionem (najlepiej spojrzeć na instrukcję na opakowaniu), ja dodaję pół kostki warzywnej do gorącej wody, mieszam i zalewam kuskus. Kurczaka kroimy na mniejsze części i doprawiamy ulubioną przyprawą. Marchew kroimy w plastry, cukinię w ćwiartki, a paprykę w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Warzywa możemy usmażyć lub ugotować, wedle uznania, ja marchew ugotowałam na parze (bo taka jest najsmaczniejsza), a na sam koniec dodałam mrożony groszek, resztę warzyw podsmażyłam chwilę na patelni wraz z kurczakiem. Na koniec wszystko razem mieszamy z kuskusem, doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy posiekaną natkę pietruszki. I gotowe.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation