Kuchnia

desery

Cynamonowe racuchy z kaszy jaglanej z jabłkiem | Saganek

Składniki:

8-9 łyżek ugotowanej kaszy jaglanej,
4 łyżki mąki kukurydzianej,
2 łyżki mąki pszennej,
2 łyżki mąki ziemniaczanej,
2/3 szklanki kefiru, maślanki lub mleka,
pół obranego i startego na grubych oczkach jabłka,
1 łyżeczka cukru,
szczypta cynamonu,
cukier puder do posypania,
olej do smażenia.
Wykonanie:

Kaszę jaglaną miksuję z kefirem lub maślanką na gładką masę. Dodaję mąkę kukurydzianą, pszenną i ziemniaczaną. Dokładnie mieszam łyżką.
Dodaje starte jabłko i cukier, mieszam.
Na patelni rozgrzewam tłuszcz. Smażę racuchy z obu stron na złoty kolor.
Układam na papierowych ręcznikach w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu.
Posypuję cukrem pudrem.
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation