Kuchnia

Żarełłłko

Składniki:

18- 20 dużych pieczarek
Łyżka soku z cytryny
2- 3 łyżki oleju rzepakowego
2 jajka ugotowane na twardo
Łyżka masła
Płaska łyżka bułki tartej
Łyżka natki pietruszki
9- 10 długich plasterków boczku wędzonego
Przygotowanie:

Pieczarki obierz. Ich nóżki posiekaj na bardzo drobną kostkę. Kapelusze gotuj w całości przez 5 minut w wodzie z solą i sokiem z cytryny. Połowę z porcji oleju rozgrzej na patelni. Podsmaż na nim posiekane nóżki pieczarek i starte na drobnej tarce jajka. Podsmaż przez kilka minut, dodaj masło, bułkę i natkę. Dopraw solą i pieprzem i smaż jeszcze przez kilka minut. Gotową Pastą napełnij jedną z kapeluszy po czym przykryj go drugim. Następnie owijaj boczkiem.
Tak przygotowane przystawki spinaj wykałaczką i smaż na pozostałej części oleju.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation