Kuchnia

Pizza, lazanie i zapiekanki

Lazania farmera

składniki:

ziemniaki - 1 kilogram
Fix Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
mięso mielone - 300 gramów
boczek wędzony - 100 gramów
cebula - 1 sztuka
majeranek suszony - 1 łyżka
koncentrat pomidorowy - 1 łyżka
parmezan starty - 3 łyżki
pieprz do smaku


Ziemniaki obierz i pokrój w cienkie plasterki.

Boczek i cebulę pokrój w kostkę i przesmaż z pomidorową pastą na patelni. Następnie dodaj mięso, przyprawy i smaż kilka minut na mocnym ogniu.

Boczek i cebulę pokrój w kostkę i przesmaż z pomidorową pastą na patelni. Następnie dodaj mięso, przyprawy i smaż kilka minut na mocnym ogniu.

W naczyniu żaroodpornym układaj na przemian plastry ziemniaków i mięsny sos.

Wierzch lazanii zakończ warstwą ziemniaków i posyp serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i zapiekaj przez 35 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation