Kuchnia

burito

Galeria Smaku: Burrito z kurczakiem, cukinią i papryką



Składniki:
6 małych tortilli (średnica 20 cm)
2 filety z kurczaka
pół cukinii
4 paski papryki marynowanej
100 g sera żółtego, startego
6 łyżek pasty ajvar
sól, pieprz oregano
olej
Pierś pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem i oregano. Usmażyć na odrobinie oleju. Wyjąć i zawinąć w folię aluminiową, żeby kurczak nie wysechł i nie wystygł. Na tą samą patelnię włożyć pokrojoną w paski cukinię i podsmażyć. Paprykę pokroić.

Tortille pogrzać na suchej patelni lub w mikrofalówce, będzie podatna na zwijanie. Na ciepłej tortilli rozsmarować łyżkę ajvaru, dać kurczaka, paprykę i cukinie. Posypać serem żółtym. Zwinąć w kwadrat. Pogrzać na patelni grillowej bądź zwykłej.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation