Kuchnia

bagietka inaczej

Bagietka z pastą jajeczną z majonezem, suszonymi na słońcu pomidorami oraz makiem.

Składniki na 1 kanapkę:
1/4 bagietki
1 jajko
2 łyżki majonezu
1/2 łyżeczki musztardy
1 łyżeczka maku
sól i świeżo zmielony czarny pieprz
4 ćwiartki suszonych pomidorów
rzeżucha lub posiekany szczypiorek
Jajko gotuję na twardo przez 10 minut, rozbijam skorupkę i wkładam do zimnej wody na kilka minut. Obieram, siekam w kosteczkę i jeśli jest już całkiem ostudzone mieszam z majonezem, musztardą, makiem, szczyptą soli i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Bagietkę przekrawam, pozostawiając jeden bok nie rozcięty do końca. Dolną część bagietki smaruję powstałą pastą. Układam suszone pomidory oraz rzeżuchę lub szczypiorek. Przykrywam górną połówką bagietki, lekko dociskając.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation