Kuchnia

serniki...pychotka

sernik Krysi


Drukuj
Składniki:
3 szkl. pokruszonych herbatników
3 op serka homogenizowanego o smaku naturalnym
1 op serka homogenizowanego waniliowego
op cukru waniliowego
1 ½ szkl. cukru pudru
1 szkl. mleka
2 łyżeczki żelatyny
Sposób przygotowania
Żelatynę zalać odrobiną wody.
Dokładnie ją wymieszać po czym przełożyć do mleka, które wcześniej podgrzać w rondelku.
Następnie dodać cukier waniliowy i dokładnie wymieszać.
Odstawić do ostygnięcia.
W między czasie herbatniki pokruszyć.
Rozłożyć je na dnie formy do pieczenia, dokładnie dociskając ręką aby spód się nie rozpadał.
Do ostygniętego mleka dodać jeszcze oba serki oraz cukier.
Całość dokładnie wymieszać.
Gotowa masę wylać na herbatniki.
Wstawić ciasto do lodówki do zastygnięcia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation