Kuchnia

idę na studia, będę głodna

Składniki:
- 450 g mrożonego szpinaku,
- 175 g mascarpone,
- kilka pieczarek,
- 1 niewielka cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- makaron do spaghetti,
- sól, pieprz, pół łyżeczki gałki muszkatołowej,
- olej do smażenia.

Przygotowanie rozpoczynamy od ugotowania makaronu (cała reszta jest szybka w wykonaniu). W tym czasie cebulę i czosnek kroimy w drobną kosteczkę (czosnek w drobniejszą lub rozgniatamy). Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Po chwili, gdy troszeczkę się zrumienią, dodajemy szpinak. Dusimy ok. 10-15 minut. W tym czasie podsmażamy umyte i pokrojone w plasterki pieczarki na niewielkiej ilości oleju (na drugiej patelni). Doprawiamy przyprawami do smaku (pieczarki i szpinak). Do szpinaku dodajemy mascarpone (czekamy do rozpuszczenia, cały czas mieszając) i pieczarki. Gotujemy jeszcze chwilę. Gdy makaron będzie już gotowy, odcedzamy i nie przelewamy wodą. Polewamy porcję sosem, możemy posypać dodatkowo żółtym serem. Smacznego!!!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation