Kuchnia

kuchnia

Apetyt i Smak: Zapiekanka z piersi kurczaka z serem i pieczarkami

2 piersi z kurczaka
2 cebule
3 łyżki majonezu
150 g pieczarek
100 g sera żółtego
sól, pieprz, papryka mielona, czosnek granulowany, suszona natka pietruszki (ew. ulubiona przyprawa do kurczaka)
2-3 łyżki oleju - do smażenia



Piersi pokroić w większą kostkę, ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego, zasypać przyprawami.
Cebule obrać, pokroić w półksiężyce, wymieszać z majonezem, rozsmarować na mięsie.
Pieczarki pokroić w plasterki, krótko przesmażyć na rozgrzanym oleju (ok. 3- 5 min), przyprawić solą i pieprzem. Przełożyć do naczynia z zapiekanką, ułożyć na warstwie majonezowo -cebulowej.
Całość posypać starkowanym serem żółtym (ew. można poukładać plastry)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation