Kuchnia

ciasta

Składniki

ciasto

jajka 10
cukier 2 szklanki
mąka tortowa 2 szklanki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
olej 3/4 szklanki
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa budyniowa

budyń śmietankowy
masło 1 kostka
Sposób przyrządzenia

Ciasto:
Całe jajka ubić z cukrem na pulchną masę, dodać proszek, porcjami mąkę tortową i ziemniaczaną, na końcu olej.

Podzielić ciasto na dwie części, do jednej dodać kakao.
Piec w dwóch foremkach. Gdy ostygnie + pokroić w plasterki i przekładać masą budyniową na przemian ciasto białe i ciemne.

Masa budyniowa:
Stopniowo dodawać wystudzony budyń do masła, aż powstanie masa.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation