Kuchnia

Jedzenie

MUFFINKI Z KRÓWKAMI I KOKOSEM!

Składniki:
mąka [2.5 szklanki]
cukier [0.5 szklanki] (może byc też brązowy)
proszek do pieczenia [2 łyżeczki]
masło [100 g] (roztopione)
jajka [2 szt.]
maślanka [0.5 szklanki]
mleko [0.5 szklanki]
cukierki krówki [180 g]
wiórki kokosowe [12 łyżek]

Przygotowanie:
1. W misce mieszamy suche składniki (mąkę, cukier, proszek)
2. W drugiej misce mokre: masło, maślankę, mleko, jajka
3. Mieszamy niedbale mokre składniki z suchym i dodajemy pokrojone (niezbyt drobno) krówki.
4. Ciasto nakładamy do foremek, posypujemy każdego muffinka wiórkami.
5. Piec 20-25 w temp 180 stopni.



P.S Lubię także muffinki posypane wiórkami po upieczeniu. ;)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation