Kuchnia

dania obiadowe

Ziemniak młody- 5 małych
Czosnek- 5 ząbków
Zioła prowansalskie- 2 łyżki
Szczypiorek młody
Majeranek świeży
Sól morski
Oliwa z oliwek (opcjonalnie)- 2-3 łyżki

Ziemniaki myjemy dokładnie i kroimy na połówki. Posypujemy ziołami prowansalskimi. Układamy w parowarze. Możemy użyć do tego celu papieru do gotowania/ pieczenia. Ja swoje ziemniaczki włożyłam do koszyczka, którego dno wcześniej wyłożyłam papierem. W ten sposób zatrzymałam więcej aromatu z czosnku, który w ponacinanych lekko łupinkach układamy na ziemniaczkach. Gotujemy godzinkę. Po tym czasie układamy na talerzu i posupujemy szczypiorkiem oraz majerankiem, solimy do smaku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation