Kuchnia

pasty

Pasta na chleb ze słonecznika (bez glutenu, mleka, jajek)

Składniki

150 gram słonecznika Vita Natura
woda (ilość zależna od tego, czy słonecznik był namoczony)
kilka suszonych pomidorów
natka pietruszki
sok z cytryny
sól ziołowa Vita Natura, pieprz
Przygotowanie:

KROK 1. Słonecznik najlepiej namoczyć przez noc w wodzie – rano będzie można od razu zrobić pastę. Jeśli jednak najdzie nas ochota na pastę ze słonecznika, a nie mamy czasu go namoczyć to nic straconego – dobrze jest go wtedy delikatnie uprażyć na suchej patelni, a podczas miksowania dodać po prostu więcej wody.

KROK 2. Wszystkie składniki wrzucamy do misy blendera. Jeśli słonecznik był namoczony będziemy potrzebować tylko kilka łyżek zimnej wody. Jeśli nie był namaczany to trochę więcej – najlepiej dolewać ją po trochu podczas miksowania, aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation