Kuchnia

Kuchnia

Instant masala chai (indyjska cherbata)

SKŁADNIKI:

instant masala chai:
1 szklanka mleka w proszku sojowego lub ryżowego
1/2 szklanki cukru nierafinowanego (lub kokosowego, palmowego, każdego który tylko da się drobno zmielić)
1/3 szklanki czarnej herbaty w proszku (zwykłej ekspresowej lub liściastej czarnej herbaty, zmielonej w młynku do kawy)
2 łyżeczki mielonego imbiru
1,5 łyżeczka mielonego cynamonu
1/2 łyżeczki mielonego kardamonu
1/2 łyżeczki mielonych goździków
1/4 łyżeczki mielonego pieprzu
1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej

dodatkowo:
250 ml gorącej wody lub mleka migdałowego (ryżowego, sojowego etc.)

Przepis po kliknięciu w zdjęcie :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation