Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Hiszpańska zupa czosnkowa

Składniki

1 główka czosnku
2 jajka
1/3 szklanki oliwy
2 kromki czerstwego chleba pszenno-żytniego
5 szklanek lekkiego bulionu warzywnego
1/4 łyżeczki Kamis Papryka ostra w torebce
2 łyżki (posiekanej) Kamis Natka pietruszki w torebce
1 łyżeczka Kamis Papryka słodka w torebce

Przepis

ETAP 1
Czosnek obrać z łupin i posiekać.
ETAP 2
Chleb drobno pokruszyć.
ETAP 3
W sporym rondlu rozgrzać oliwę i zeszklić na niej czosnek.
ETAP 4
Wsypać okruchy chleba i cały czas mieszając lekko je zrumienić.
ETAP 5
Wsypać Słodką Paprykę, wlać gorący bulion i gotować na małym ogniu 30 min.
ETAP 6
Jajka starannie roztrzepać, rozprowadzić niewielką ilością zupy i wlać do garnka, energicznie mieszając.
ETAP 7
Zdjąć z ognia, zanim zupa się zagotuje, doprawić do smaku Solą i Ostrą Papryką.
ETAP 8
Podawać bardzo gorącą w wazie lub na talerzach posypaną natką.
- See more at: http://www.kamis.pl/Przepisy/Zupy/Hiszpanska-zupa-czosnkowa.aspx#sthash.jfc8GMnM.dpuf
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation