Kuchnia

kuchnia

Salatka z FETA i PAPRYKA:


15 dag sera feta
1 mała czerwona papryka (lub pół dużej)
2 pomidory
mała puszka kukurydzy
3 ogórki kiszone
1 jabłko
natka pietruszki
gałązka tymianku
sól i pieprz do smaku
2 łyżki majonezu
Wykonanie: Ser feta oraz pomidory pokroić w dość grubą kostkę. Paprykę pokroić w paseczki. Jabłka obrać i pokroić w cienkie półplasterki. Ogórki kiszone pokroić na ćwiartki, a następnie w plasterki. Kukurydzę osączyć z zalewy. Wszystko razem wymieszać, doprawić solą i pieprzem, dodać majonez. Do sałatki można również dodać 1 łyżeczkę octu balsamicznego. Wierzch sałatki posypać posiekaną pietruszką i tymiankiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation