Kuchnia

Gotowanie

Muffinki czekoladowe

Składniki:
- 1 czekolada
- 2 szklanki mąki
- 1 i 3/4 szklanki cukru pudru
- 2 łyżki kakao lub budyniu czekoladowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/3 łyżeczki sody
- 2 łyżki wiórek kokosowych
- 3/4 szklanki mleka
- 1/3 szklanki oleju
- 1 jajko
- kropla aromatu waniliowego
- krem czekoladowy
Przygotowanie:
Rozkruszyć czekoladę. Składniki suche zmiksować razem z rozdrobnioną czekoladą. Następnie wymieszać składniki mokre, dodać je do suchych i zmiksować ponownie. Ułożyć na brytfance przeznaczonej do muffinek lub wypełnić papilotki. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 20/25 minut. Gdy przestygną polać kremem czekoladowym i dowolnie ozdobić.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation