Inne

DEKORACJA STOŁU

KOLACJA WYKWINTNA

Jeżeli kolacja ma charakter elegancki, nożyki do deserów i owoców zwykle ułożone poziomo w stosunku do talerza, podajemy do stołu razem z deserami. Widelczyk do ślimaków kładziemy na talerzyku ustawionym na lewo od sztućców deserowych. Widelce, obiadowo – deserowy i do ryb, układamy po lewej stronie talerza, a noże – również do ryb i obiadowo-deserowy po jego prawej stronie. U szczytu noży kładziemy koziołek, o który opieramy noże, gdy są zabrudzone.

1. Widelec obiadowo-deserowy
2. Widelec do ryb
3. Nóż do ryb
4. Nóż obiadowo-deserowy
5. Łyżeczka deserowa
6. Nożyk do owoców
7. Widelec do ciast
8. Widelec do ślimaków
9. Koziołek – podstawka pod noże
10. Serwetnik – obrączka

hefra.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation