Kuchnia

Przepisy

Malinowe tiramisu
Składniki

200 g malin
100 g białej czekolady
250 g mascarpone
200 ml śmietanki kremówki
2 żółtka
80 g cukru pudru
około 24 podłużne biszkopty
1 łyżeczka kakao (plus 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej- opcjonalnie)
200 ml wrzącej wody



Wykonanie

1. Kakao ( wraz z kawą, jeśli używamy ) rozmieszać w łyżce zimnej wody, następnie zalać wrzątkiem, wymieszać i odstawić do wystudzenia.

2. Żółtka utrzeć na parze z cukrem pudrem, wmieszać czekoladę (aż do rozpuszczenia), ostudzić.

3. Śmietankę ubić na sztywno. Mascarpone wymieszać z masą żółtkową i czekoladą, następnie ostrożnie połączyć z bitą śmietaną.

4. Biszkopty układać w naczyniu (np.salaterce), nasączyć dobrze kakao i układać na przemian z masą serową i malinami. Schłodzić przez co najmniej 3-4 godziny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation