Kuchnia

Przepisy

Ciasto orzechowe z jabłkami

Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka cukru pudru
3 jajka
1/2 kostki margaryny
1 szklanka posiekanych orzechów włoskich
10 dag rodzynek
6 średnich jabłek
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Wykonanie:
Miękką margarynę utrzeć z cukrem, potem dodawać po jednym jajku i nadal miksując, stopniowo wsypywać mąkę wymieszaną z sodą i proszkiem do pieczenia. Wsypać orzechy, jeszcze raz zmiksować.
Do masy wsypać rodzynki i pokrojone w niedużą kostkę obrane jabłka, wymieszać dokładnie łyżką. Przełożyć do podłużnej formy keksowej, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 50 minut w 180ºC
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation