Kuchnia

Przepisy

Ciasteczka z żurawiną i białą czekoladą

PRZEPIS

Składniki:

200g masła

3/4 szklanki cukru

2 łyżki mleka

1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

2 szklanki mąki

1/2 łyżeczki soli

100g białej czekolady

1-2 szklanki żurawiny

Przygotowanie:

Zmiksować masło z cukrem na gładką masę, dodac mleko, ekstrakt waniliowy i roztopioną czekoladę. Miksować do połączenia. Dodać mąkę i dalej miksować aż masa będzie gładka. Na końcu dodać żurawinę i wymieszać.

Na papierze do pieczenia wykładać łyżeczką ciasto i formować ciasteczka.Piec przez ok 8-10 min w 175°C aż ciasteczka się zarumienią. Poczekać ok 1 min i wyłożyć ciasteczka
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation