Kuchnia

słodkości

Pralinki a`la bounty
Składniki ( na około 25 sztuk ) :

250 g wiórków kokosowych
100 ml kremowki
70 g cukru pudru
70 g masła
150 g mlecznej czekolady
150 g białej czekolady

Masło rozpuszczamy w garnku i dodajemy kremówkę. W momencie kiedy masło się rozpuści zdejmujemy garnek z ognia. Do miski dajemy wiórki, cukier puser i masło ze śmietanką. Wszystko dokładnie mieszamy i mokrymi rękoma formujemy niewielkie kulki ( wielkości orzecha włoskiego ). Tak uformowane kulki wstawiamy do zamrażarnika na około 20 min. ( lepiej będą się obtaczały w czekoladzie ). Każdą czekoladę z osobna roztapiamy w kąpieli wodnej i obtaczamy zchłodzone kuleczki po czym wkładamy do lodówki, żeby czekolada stężała.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation