Kuchnia

Dietetycznie

5. Dieta na płaski brzuch - pięciodniowe menu - Zdrowie

DZIEŃ PIĄTY
ŚNIA­DA­NIE: 2 krom­ki chle­ba gra­ham z ma­słem ro­ślin­nym, pla­ster­ka­mi po­lę­dwi­cy, li­ściem sa­ła­ty i kieł­ka­mi rzod­kiew­ki; szklan­ka ma­ślan­ki.
DRU­GIE ŚNIA­DA­NIE: Seler ze­trzyj i wy­mie­szaj z po­ło­wą star­te­go jabł­ka bez skóry; dwie krom­ki pie­czy­wa chrup­kie­go; szklan­ka zie­lo­nej her­ba­ty bez cukru.
OBIAD: 150 g szpa­ra­gów z za­le­wy po­krój, ugo­tuj 60 g ma­ka­ro­nu, filet z min­ta­ja przy­rządź na parze i po­krój; ma­ka­ron wy­mie­szaj z rybą, szpa­ra­ga­mi, dodaj po­kro­jo­ny w kost­kę po­mi­dor i ły­żecz­kę oliwy, do­praw zio­ła­mi, solą i pie­przem; szklan­ka wody mi­ne­ral­nej.
POD­WIE­CZO­REK: kubek jo­gur­tu na­tu­ral­ne­go; 2 su­cha­ry bez cukru.
KO­LA­CJA: 3 łyżki ugo­to­wa­ne­go ryżu włóż do ron­del­ka, ułóż na nim ob­ra­ną i po­kro­jo­ną brzo­skwi­nię, dodaj łyżkę masła, duś 10 minut, czę­sto mie­sza­jąc; posyp cy­na­mo­nem i polej jo­gur­tem na­tu­ral­nym lub brzo­skwi­nio­wym; szklan­ka zie­lo­nej her­ba­ty bez cukru.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation