Kuchnia

bez glutenu

Pasztet warzywno mięsny z kaszą jaglaną

Pasztet warzywno mięsny z kaszą jaglaną
mojego przepisu

Składniki: na keksówkę

około 400 g mięsa wieprzowego
2 duże ugotowane marchwie
1ugotowana pietruszka
1/2 ugotowanego selera
1 duża cebula
1 czerwona papryka
1 papryczka chili
2 ząbki czosnku
1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
1 jajko
sól i pieprz do smaku
majeranek opcjonalnie
oliwa
kilka listków laurowych na wierzch

Przygotowanie:
Cebulę oraz czosnek obrać, pokroić w kostkę i udusić na patelni z dodatkiem 2-3 łyżek oliwy. Gotować do czasu aż będą szkliste. Mięso, ugotowaną marchew, czerwoną paprykę, papryczkę chili, czosnek i cebulę zmielić w maszynce do mięsa. Wymieszać z jajkiem, dodać ugotowaną kaszę jaglaną i doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Nałożyć masę mięsną do foremki, na wierzchu ułożyć kilka listków laurowych i piec 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.
Ostudzić a następnie można zacząć kroić.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation