Kuchnia

Poradnik kulinarny & savoir-vivre przy stole

7/15 superodchudzających produktów.

Chili
Ta oraz inne ostre przy­pra­wy (curry, pieprz) mają zdol­ność przy­spie­sza­nia me­ta­bo­li­zmu i spa­la­nia tkan­ki tłusz­czo­wej. Kap­sa­icy­na w chili po­wo­du­je, że ka­lo­rie zo­sta­ją spa­lo­ne już w 20 minut od zje­dze­nia pi­kant­nej po­tra­wy. Dania z do­dat­kiem ostrych przy­praw dzia­ła­ją od­chu­dza­ją­co także dla­te­go, że trze­ba je wolno jeść, co spra­wia, że w re­zul­ta­cie zja­dasz mniej i szyb­ciej od­czu­wasz sy­tość. Po­ko­chaj bra­zy­lij­ską kuch­nię i do­da­waj chili do dań z fa­so­li, do mięs i za­pie­ka­nek (w for­mie sosu ma­ri­na­ra), a nawet de­se­rów. Chili mo­żesz rów­nież za­stą­pić pie­przem, a nawet ostrą musz­tar­dą czy chrza­nem – w wy­pad­ku tłust­szych ga­tun­ków mięs. Do­dat­ki te będą rów­nież spa­lać twój tłuszcz, a wła­ści­wie za­mie­niać go na cie­pło.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation