Kuchnia

Przepisy

Kapusta włoska z marchewką, w sosie musztardowym

pół główki kapusty włoskiej (ciemne, zewnętrzne liście odrywamy i używamy tylko te jaśniejsze)
2 marchewki
1 mała cebula
olej
śmietana do zup i sosów
1 łyżka musztardy
sól i pieprz

Cebulę zeszklić na oleju, w tym czasie pokroić marchewkę w krążki, dodać do cebuli. W międzyczasie pokroić na drobno kapustę, dodać do całości i smażyć na wolnym ogniu. Dolać trochę wody i smażyć jakiś czas pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając. Kapusta jest gotowa, jak nie jest już twarda, należy po prostu spróbować. Na koniec dolewamy śmietanę wymieszaną z musztardą i przyprawiamy do smaku.

Najlepiej pasują smażone ziemniaki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation