Kuchnia

kuchnia

Niebiańskie lody z toffi, malinami i ciasteczkami

Składniki : 500g śmietany kremówki, 500g sera mascarpone, 4 łyżki cukru pudru, 1 puszka masy kajmakowej, ciasteczka maślane 150g, 1/4 kostki masła, 200g malin.

Przygotowanie : Puszkę masy kajmakowej wsadzić do gorącej wody na 10-15 minut, tak aby stała się płynna. Masło roztopić w rondelku i wsypać rozdrobione na piasek ciasteczka . Wymieszać. Naczynie wyłożyć papierem do pieczenia. Dno wyłożyć rozkruszonymi ciasteczkami z masłem. Pozostawić garść ciasteczek do posypania lodów. Do miski wlać schłodzoną śmietanę i ser , połączyć składniki. Dodać cukier i całość ubić na puszystą masę. Całość wlać na wcześniej przygotowany spód. Masą kajmakową delikatnie łyżeczką polać gore lodów i ułożyć maliny. Wstawić do zamrażarki na 4-6 godzin.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation