Kuchnia

Bądź fit

» Fitlety mielone kalafiorowo – brokułowe Make Life Fit

Lista zakupów (na 1 porcję):

Mała główka kalafiora
Mały brokuł
1 duża cebula
Ząbek czosnku
Oliwa z oliwek
5 łyżek otrębów owsianych (lub więcej)
2 jajka
Sól i pieprz do smaku



Przygotowanie:

Kalafior i brokuł podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie al dente.
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć razem z posiekanym czosnkiem na oliwie z oliwek.
Otręby owsiane zmielić w młynku.
Ugotowane warzywa rozdrobnić widelcem, dodać podsmażoną cebulę i doprawić solą i pieprzem. Wymieszać (spróbować czy jest dobrze doprawione). Dodać otręby i jaka.
Smażyć z obydwu stron na złoty kolor – na patelni grillowej/ beztłuszczowej lub na patelni wysmarowanej odrobiną oliwy z oliwek.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation