Kuchnia

KUCHNIA

Rolada z ciasta francuskiego nadziewana mięsem
Składniki:

1 ciasto francuskie
kawałek wołowiny gotowanej z rosołu
½ cebuli
Oliwa z oliwek /olej
Sól
Pieprz
Ser żółty (Emmental lub Gołda)
Gałązka rozmarynu

Przygotowanie:

Gotowane mieso z rosołu przekręcamy przez maszynkę.

Cebulę drobno kroimy.

Na patelni rozgrzewamy trochę oliwy i podsmażamy cebulę, gdy się już zazłoci dokładamy

przekręcone wcześniej mięso.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Wszystko razem podsmażamy ok 10 minut na małym ogniu często mieszając.

Jeśli potrzeba, podlewamy wodą.

Zostawiamy do przestygnięcia.

Rozwałkowujemy ciasto francuskie, układamy na nim przygotowany farsz z mięsa.

Zwijamy w rulon podwijając brzegi pod spód.

Przed włożeniem do piekarnika, bezpośrednio na wierzch ścieramy ser żółty na grubej tarce.

Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 190 °C na około 25 – 30 minut.

Podajemy na ciepło lub zimno, dekorując gałazką rozmarynu.
Smacznego.
www.agustomio.com
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation