Kuchnia

KUCHNIA

Placuszki z kalafiora

Składniki:

kalafior (ok.700 g)
200 g twarogu tłustego
duży pęczek natki pietruszki
3 jaja
3 łyżki mąki pszennej
łyżka mąki ziemniaczanej
sól, pieprz do smaku

Kalafior ugotować, ostudzić. Podzielić na różyczki, rozdrobnić. Dodać pokruszony twaróg, poszatkowaną natkę. Wbić jaja, dodać mąkę, odrobinę soli i pieprzu. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Schłodzić w lodówce prze 30 minut. Smażyć na oleju na rumiano.
Usmażyć jednego placuszka na próbę i sprawdzić na smak czy nie trzeba doprawić solą lub pieprzem i czy trzymają formę, jeśli nie, to dosypać jedną łyżkę mąki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation