Kuchnia

śniadanie

Granola kakaowa z orzechami i sezamem

150 ml soku jabłkowego
2 łyżki oleju
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
1/2 szkl cukru +5 łyżeczek do posypania na blaszce
300 g płatków owsianych
100 g otrębów
100 g orzechów laskowych
50 g kakao
60 gsezamu
70 g płatków migdałów

Piekarnik nagrzewamy do 160 st. Do rondla wlewamy sok jabłkowy, 2 łyżki oleju, ekstrakt waniliowy oraz wsypujemy cukier. Gotujemy do rozpuszczenia się cukru. W misce mieszamy płatki owsiane, otręby, orzechy laskowe, migdały, sezam i kakao. Mieszankę zalewamy masą z rondla i mieszamy. Rozprowadzamy na blaszce i posypujemy cukrem. Wkładamy do piekarnika na 45 min mieszając co 15 min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation