Kuchnia

Przepisy

Czosnkowe spaghetti ze szpinakiem boczkiem,

Potrzebne będzie:
łyżka masła
dwa duże ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
150 gramów pociętego w słupki boczku
3 solidne garści młodych liści szpinaku
po gałązce świeżego tymianku i rozmarynu
pół filiżanki świeżo tartego parmezanu
solidna garść spaghetti


Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. W tym czasie rozgrzewamy masło i rumienimy na nim boczek. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekane zioła i szpinak. Wszystko przez chwilę przesmażamy, tak żeby liście szpinaku siadły. I już... dodajemy makaron, dokładnie mieszamy i zjadamy póki świeże...
Przy garach: Tomasz
Tekst: Tomasz Pstrykała: Aga
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation