Kuchnia

Przepisy

Makaron tortellini nieco inaczej

250 g makaronu tortellini z serem 300 g mięsa mielonego (zmieliłam szynkę) 1 szklanka pokrojonego pora 3 ząbki czosnku 1/4 czerwonej papryki 100 ml koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka bazylii sól, pieprz do smaku Makaron gotujemy al dente według instrukcji na opakowaniu Na patelnie wlewamy odrobinę oliwy, podsmażamy mięso mielone, cały czas mieszając, aby z mięsa zrobiły się drobne kuleczki. Jak mięso będzie podsmażone, dodajemy drobno posiekany por, paprykę i cosnek. Dodajemy odrobinę wody i dusimy, aż por zmięknie. Dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, chwilę go przesmażamy z mięsem, jeśli sos będzie za gęsty, dodajemy odrobinę wody. Przed podaniem do sosu wrzucamy tortellini. Jeśli lubicie, możecie jeszcze wszystko posypać serem i zapiec.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation