Kuchnia

jedzonko

Składniki:

2 szklanki mąki
2/3 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
czerwony barwnik spożywczy
1 szklanka mleka
100 g masła
1 jajko

Lukier cytrynowy:

cukier puder

sok z cytryny

Sposób przygotowania:
Włączyć piekarnik na 180 C.
Rozpuścić i przestudzić masło.
Ubić jajko trzepaczką, dodać masło i mleko i dalej ubijać, aż składniki się połączą.
Wymieszać suche składniki (barwnik dodawać malutkimi porcjami do uzyskania odpowiedniego koloru).
Przelać składniki mokre do suchych i wymieszać.
Przełożyć ciasto do foremek na muffiny wyłożonych papilotami.
Piec ok 20 min.

Upieczone muffiny dekorujemy lukrem.

Smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation