Kuchnia

surówki

Surówka z porów z jajami

Składniki

1 kg wołowiny (krzyżowa, pręga)
pęczek włoszczyzny
cebula
3 ziarna ziela angielskiego
1/2 łyżeczki ziaren pieprzu
sól
łyżka mąki
łyżka masła
3 łyżki śmietany
3 łyżki startego chrzanu
cukier, sól

1.Pory oczyść ze starych liści i korzonków. Przekrój wzdłuż i przepłucz pod bieżącą wodą. Drobno pokrój i pozostaw na ok. 1 godzinę.

2.Jaja ugotuj na twardo i drobno pokrój.

3.Jabłka umyj, obierz ze skórki i zetrzyj na tarce jarzynowej.

4.Wszystko razem połącz, skrop cytryną i polej śmietaną i wymieszaj z majonezem. Dopraw do smaku Delikatem Knorr.

przepis
http://www.przepisy.pl/temat/wielkanoc/przepis/salatki/surowka-z-porow-z-jajami
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation