Kuchnia

Kuchnia

SEROWA Z MIĘSEM MIELONYM
Składniki:
400g dobrego (chudego) mięsa mielonego
1 cebula
1 por (biała część)
2 marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
sól, pieprz
odrobina ostrej papryki
2 serki topione
ziele angielskie
liść laurowy
koperek
Wykonanie:
Cebulę i pora kroimy w kostkę, podsmażamy na łyżce oleju na patelni, rozdrabniając mięso widelcem. Doprawiamy solą, pieprzem, odrobiną ostrej papryki. Jeśli wydzielił nam się jakikolwiek tłuszcz - odlewamy go.
Gotujemy bulion - do wody wrzucamy marchew, pietruszkę, seler, ziele angielskie, liść laurowy, odrobinę solimy. Gotujemy do miękkości. Gdy warzywka są już miękkie, wyjmujemy je z bulionu, a wrzucamy do niego nasze serki topione i przekładamy z patelni mięso mielone. Gotujemy na małym ogniu ok 15-20 minut (do dokładnego rozpuszczenia serków topionych). Na koniec wrzucamy pokrojone w kostkę, wyjęte wcześniej warzywa, posypujemy koperkiem lub natką pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation