Kuchnia

coś do jedzonka bezglutenu

Surówka Coleslaw - przepis


Składniki:
połowa małej główki białej kapusty
ćwierć małej główki czerwonej kapusty
1 marchewka
1 duża lub 2 mniejsze czerwone papryki
połowa kalarepy
6 rzodkiewek
1 lub połowa niedużego fenkułu czyli kopru włoskiego
dymka lub średniej wielkości cebula
pół papryczki chili
kawałek sera parmezan
sok z połowy cytryny
opakowanie jogurtu bałkańskiego około 300g
1-2 łyżki majonezu (opcjonalnie)
1 łyżka musztardy (dijon / francuska/ inna ulubiona)
sól do smaku
świeżo zmielony czarny pieprz
Przygotowałam warzywa.
Zdjęcie - SURÓWKA COLESLAW - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Kolejno szatkowałam białą i czerwoną kapustę.
Zdjęcie - SURÓWKA COLESLAW - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Marchewkę. Zdjęcie - SURÓWKA COLESLAW - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Kalarepkę. Zdjęcie - SURÓWKA COLESLAW - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Czerwoną paprykę. Zdjęcie - SURÓWKA COLESLAW - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Rzodkiewki. Zdjęcie - SURÓWKA COLESLAW - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Fenkuł. Zdjęcie - SURÓWKA COLESLAW - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Dymkę i papryczkę chili.
Zdjęcie - SURÓWKA COLESLAW - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Wszystko wymieszałam. Skropiłam sokiem z cytryny.
Zdjęcie - SURÓWKA COLESLAW - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Do miseczki przełożyłam jogurt, majonez,musztardę i przyprawy.
Zdjęcie - SURÓWKA COLESLAW - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Wymieszałam i polałam sosem sałatkę. Na wierzch starłam sporo parmezanu. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation